НОВИНИ

Експерти на Асоциация „Прозрачност без граници” взеха участие в първото заседание на Комитета за наблюдение на изграждането на автомагистрала „Струма”

18 април 2013

На 18 април 2013 година експерти на Асоциация „Прозрачност без граници” взеха участие в първото заседание на Комитета за наблюдение на изграждането на автомагистрала „Струма” (КНАМС). КНАМС е инициатива на възложителя АПИ и ОП „Транспорт”, която има за цел да осигури повече публичност и прозрачност относно строителството на един от най-големите инфраструктурни проекти в страната.

 

Като независим наблюдател на строителството на лот 2 от АМ „Струма”, Асоциация „Прозрачност без граници” получи покана за участие в този формат на сътрудничество между публични институции и неправителствени организации, които имат траен интерес към въпросите, свързани с изграждането на инфраструктурни проекти, екологични въпроси, антикорупционен мониторинг и др.

 

Основен обект на дискусия по време на заседанието беше изпълнението на АМ „Струма” в участъци лот 1 и лот 4, както и редица екологични въпроси, свързани с опазване на дивата природа по трасето на инфраструктурния обект. Представителите на АПИ и изпълнителя информираха, че строителството на лот 1 протича в съответствие с планираното.

ако сте станали свидетел или жертва на корупция или разполагате с данни за нарушения - 0800 11 224

Подай сигнал

Финансирано от