НОВИНИ

На 2 юли 2013 година се проведе второто заседание на Комитета за наблюдение на изграждането на АМ „Струма”

2 юли 2013

На 2 юли 2013 година се проведе второто заседание на Комитета за наблюдение на изграждането на АМ „Струма”. Участие в него взеха представители на Асоциация „Прозрачност без граници”, на Министерство на регионалното развитие, Министерство на околната среда и водите, Министерство на финансите, Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“.

 

На заседанието бе предоставена информация относно напредъка на работата по лот 1, както и информация относно етапа на изпълнение на дейността по проектиране и строителство на лот 2. Представителите на АПИ информираха, че строителните дейности по лот 1 се извършват в предвидените срокове и се очаква участъкът от магистралата да бъде открит преди 30 август 2013 година.

 

Представителите на Асоциация „Прозрачност без граници” проявиха интерес относно етапа, на който се намира изпълнението на договора с изпълнителя на лот 2. В тази връзка бе предоставена информация, че са приключили всички отчуждителни процедури за терени и има налице одобрен парцелен план. Към началото на юли изпълнителят разработва техническия проект на съоръжението. Предвижда се след неговото приключване да бъдат получени съответните разрешения и да се пристъпи в началото на есенния сезон към строителните дейности.

ако сте станали свидетел или жертва на корупция или разполагате с данни за нарушения - 0800 11 224

Подай сигнал

Финансирано от