НОВИНИ

Годишна среща на участниците в Пакт за почтеност

15 декември 2017

Екипът на Асоциация „Прозрачност без граници“ взе участие в годишната среща на страните по Пактовете за почтеност, която се проведе на 14 декември в Букурещ, Румъния.

 

Наблюдатели, възложители, изпълнители и институции с надзорни функции в областта на обществените поръчки от 11 държави-членки, участващи в проекта, обсъдиха заедно напредъка и предизвикателствата в съвместната работа при прилагането на Пакта за почтеност.

 

Г-н Дейвид Ондрачка, член на борда на Transparency International и изпълнителен директор на Transparency International – Чехия, сподели ентусиазма си от такова сътрудничество. „Неправителствените организации не са извънземни“, пошегува се той, „институциите и властите не трябва да се страхуват от нас, защото ние всички заедно работим за една и съща цел“, каза още г-н Ондрачка.

 

По време на практическите семинари участниците имаха възможност да се докоснат до опита в други държави, да погледнат към предизвикателствата от гледна точка на останалите страни по Пакта и да потърсят заедно възможни решения.

 

Събитието бе организирано съвместно от Европейската комисия и Transparency International – Секретариат, със съдействието на националното представителство на организацията в Румъния.

ако сте станали свидетел или жертва на корупция или разполагате с данни за нарушения - 0800 11 224

Подай сигнал

Финансирано от