НОВИНИ

Проектът Пактове за почтеност с награда от Европейския омбудсман

25 юли 2019

Съвместната инициатива на Transparency International и ГД Регионална и селищна политика „Пактове за почтеност – превантивен граждански механизъм за защита фондовете на ЕС“ е сред призьорите на Наградата на европейския омбудсман за добро управление за 2019 година.

 

Проектът е победител в категорията „Отличие за отворена администрация“ и е признание за всички участници, прилагащи Пакт за почтеност при 17 обществени поръчки в 11 държави членки на ЕС. Инициативата печели заслугата заради „иновативния подход за сътрудничество, при който неправителствения сектор, публичните институции и бизнеса прилагат мерки за борба с корупцията и работят за повишаване на доверието на гражданите“.

 

Във връзка с наградата ГД Регионална и селищна политика отправи специално благодарствено писмо на Асоциация „Прозрачност без граници“.

 

Екипът на асоциацията се гордее с полученото признание за дългогодишните усилия на нашата организация при осъществяване на граждански мониторинг на обществените поръчки. Нашият модел на инструмента Пактове за почтеност бе припознат от Европейската комисия и се прилага в рамките на сегашната инициатива.

 

Excellence in open administration Award

 

Вижте още:

Прес релийз на Европейския омбудсман

Прес релийз на ГД Регионална и селищна политика

ако сте станали свидетел или жертва на корупция или разполагате с данни за нарушения - 0800 11 224

Подай сигнал

Финансирано от